Copyright!!!!!

Ja ja, het is weer eens zover, afgelopen week werd ik door één van mijn klanten, de Nederlandse ToerFiets Unie ( NTFU ) gewaarschuwd over het feit dat een foto die ik een jaar terug aan hen geleverd had voor gebruik in een advertentie, door een derde partij in een advertentie campagne in België gebruikt was.


Wat wil het geval,  de NTFU wilde begin 2009 een wielerweekeind  organiseren op een vakantiepark van Center Parcs. Hiervoor had men een foto nodig die vervolgens door mij geleverd werd voorzien van een licencie voor eenmalig gebruik.

Vervolgens bleek dat Center Parcs begin 2010 wederom een dergelijk weekeind organiseerde, ditmaal in samenwerking met de Vlaamse Wielerbond, en voor dit doeleind werd de bovenstaande foto, die men vanwege het eerdere project ter beschikking had gekregen, vervolgens zonder overleg in een advertentie gebruikt met een oplage van 46.000 stuks ! Ik heb de overtreder uiteraard direct aangeschreven en ben dus voornemens, indien men niet snel met een behoorlijk schikkings-voorstel komt, hier werk van te maken.


Yes,  it happend once again,  a picture which i delivered to one of my customers a year ago, was pinched by another party and used in an advertisement, published in a magazine in the amount of 46.000 copies.
I informed the party involved,  so let’s see if there’s a copyright case in the making!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: