Nevobo :-( !!!!!!!!!!!

De NEVOBO,  voor U die niet op de hoogte is ( NEderlandse VOlleybal BOnd ) heeft iets nieuws bedacht.

Om sportwedstrijden te kunnen fotograferen moet men zich, zoals gebruikelijk accrediteren, op zich vrij normaal en ik heb daar dan ook absoluut geen problemen mee. Waar ik echter wél een probleem mee heb is het feit dat sommige collega fotografen op de één of andere manier een voorrangsbehandeling krijgen die mijns inziens in strijd is met het recht op vrije nieuwsgaring en het recht om op een normale manier je werk te kunnen doen.

Wat heeft men dus bedacht?  collega fotograaf Ronald Hoogendoorn is de officiële fotograaf voor de bekerfinale. In de praktijk betekend dit dus dat voor de fotografen die zich geaccrediteerd hebben voor deze finales op alle mogelijke manieren het werken wordt bemoeilijkt.
Nu heb ik er écht geen moeite mee dat er regels gesteld worden, dat is nu eenmaal nodig, maar als een sportbond voor bepaalde evenementen een vaste fotograaf aansteld, om vervolgens in een persbericht aan te geven dat men ná de wedstrijd van deze fotograaf het fotomateriaal dient te betrekken, dan gaat er dus iets niet helemaal zoals het hoort.
Dat tijdens de wedstrijd alléén een aangestelde fotograaf toegang heeft tot de spelersvakken, dáár kan ik mee leven. Dat echter, na afloop van de wedstrijd, het álle andere fotografen onmogelijk wordt gemaakt opnames te maken van de bekeruitreiking, en dat de vreugde danwel verdriet-uitingen bij winnaars en verliezers kennelijk alléén maar door die aangestelde fotograaf gemaakt mogen worden  riekt naar voormalig Oost-Europese praktijken, en dáár heb ik dus wat moeite mee.

Van de NEVOBO zou men dus alleen dit plaatje mogen maken. 
Terwijl ik dus nu juist óók dit plaatje wil maken
of déze !!
Uiteindelijk, zoals u ziet heb ik ze tóch wel gemaakt, maar een en ander ging niet bepaald zonder problemen!
Méér is hier te vinden !
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: