Rond de Oostzee 12 juni 2011

In de ochtend al bijtijds vertrokken vanuit Malmö, na een redelijke nachtrust in het Ibis hotel. Enig klein puntje ( ja we zijn verwend )  géén airco in de kamer, waardoor het behoorlijk warm was de hele nacht. We rijden in de richting van Ystad,  jawel,  de thuishaven van inspecteur Kurt Wallander !, die we echter niet tegengekomen zijn. De bedoeling is een bezoekje te brengen aan het megalitische stenen schip genaamd Ales Stenar, het Zweedse Stonehenge zoals het ook wel genoemd wordt, vlak in de buurt van Kåseberga. Een stenen Vikingschip bestaande uit 59 rechtopstaande keien, die dateren uit 900 CE waarvan wordt aangenomen dat het een soort van jaargetijden-kalender moet zijn geweest.

Ales Stenar, op een in zee stekend schiereiland aan de Zuidoostkust van Zweden, tussen Ystad en Simrishamn.

Vanuit Kåseberga gaat de reis verder naar Grisslehamn, een kleine havenplaats ruim 100 km ten noorden van Stockholm,van waar de boot vertrekt die ons naar Eckerö op de Ahvenanmaa eilanden zal brengen. Bij aankomst in Grisslehamn blijkt er slechts één hotel te zijn, waar dan ook direct de hoofdprijs voor betaald dient te worden. Aangezien 200 euro voor een nachtje slapen ons toch iets te gek wordt, besluiten we even wat rond te kijken. We zagen namelijk óók een bord staan bij de ingang van het dorp met daarop de vermelding Pensionat. Dit pensionat, Solgården genaamd, blijkt een schot in de roos. Voor z’n 60 euro huur je hier voor een nacht een Stuga waar het ( zonodig met behulp van je eigen slaapzak ) uitstekend toeven is!

Stuga’s in de tuin van Pensionat Solgården

Oude bootloodsen in Grisslehamn

Na ons geïnstalleerd te hebben in een stuga maken we nog even een rondje door het zeer stille en verlaten dorp. De enige actie lijkt gaande te zijn bij de plaatselijke pizzabakker. Goed idee ! Morgen weer op tijd op voor onze overtocht naar Eckerö.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: