1985 van digitale fotografie hadden we nog nooit gehoord !

Het was 1985, Digitale fotografie bestond ( in ieder geval voor het gewone publiek ) nog niet. In de afgelopen weken was ik druk doende mijn oude analoge dia archief maar eens te digitaliseren met behulp van een Reflecta 6000 scanner, en toen die uiteindelijk niet tegen de taak opgewassen bleek met een Epson 850 scanner. En dan kom je nog aleens oude herinneringen tegen. In 1985 maakte ik met mijn toenmalige zwager en zijn vriendin een wildernis-trektocht dwars door het Sarek National Park, in het hoge noorden van Zweden. Niet heel vér van één van de hoogte toppen in het gebied, Mt. Kebnekaise ( juist ja, die uit Nils Holgersson ) liet mijn knie het afweten.

Mijn metgezellen gingen door om hulp te mobiliseren, en na 2 dagen ( die wel een eeuwigheid leken ) werd ik uiteindelijk door een helicopter van NorrlandsFlyg geëvacueerd.

Tijdens mijn wachten had ik gezelschap van een Blauwborst, een in die contreien bekende broedvogel, die zich getuige de bek vol prooi ook duidelijk van zijn taak gekweten had, en mij tijdens het lange wachten van de nodige afleiding voorzag.

Tóen wist ik nog niet dat waar ik dit fotografeerde op Fujichrome diafilm, ik zoveel jaar later ook weer met Fujifilm zou werken, nu digitaal met X-T systeem camera’s als Fujifilm X-Photographer.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: